Chassepierre, een van de mooiste dorpen van Wallonië

Chassepierre (Tchespire in het Gaumees) is een deelgemeente van Florenville, gelegen in de provincie Luxemburg in Wallonië. De naam Chassepierre vindt zijn oorsprong in het latijnse 'Casa petrea', wat zoveel betekent als 'huis in steen'. Het dorp bestaat inderdaad uit huizen van steen die dateren uit de 18de en 19de eeuw.

Het dorp, aangeschreven als een van de mooiste in Wallonië, is vooral bekend van zijn jaarlijks internationaal straattheaterfestival, tegenwoordig het artiestenfestival genoemd, dat elk jaar het voorlaatste weekend van augustus plaatsvindt Het festival is het tweede belangrijkste zomerfestival van Wallonië.

De Gaume – de Provence van Belgi

˝In het Zuiden duurt de tijd langer en het leven zeker en vast….˝
In dit kleine hoekje van België met zuiderse allures leer je onthaasten. Het is er warmer dan elders in Wallonië. Begrijpelijk... we zijn hier op een steenworp afstand van onze buur Frankrijk. Het bewijs? In Torgny ontmoet je al een tijdje krekels. De bidsprinkhaan landde er iets later. En je treft er een aantal planten aan die je normaal gesproken enkel veel zuidelijker vindt. En de wijn!